استراتژی بازاریابی آفلاین محتوا
بازاریابی محتوا را میتوان به دو دستهی کلی آنلاین و آفلاین تقسیم کرد. گرچه بیشتر تمرکز شرکتها روی استراتژیهای آنلاین است اما توجه به استراتژیهای آفلاین نیز میتواند نتایج فوقالعادهای را به همراه داشته باشد. در ادامه به سه نمونه از استراتژیهای آفلاین اشاره میشود تا بیشتر با این مفهوم آشنا شوید.
نمونه اول: محصولات برند
آیا میدانستید که مجموعه فیلمهای «جنگ ستارگان» و حق امتیازهای مربوط به آن تا کنون نزدیک به 40 میلیارد دلار درآمد داشته است؟
البته باید توجه داشته باشید که فقط 14 میلیارد دلار از این مبلغ از محل فروش فیلم در سالنهای سینما و نمایش خانگی بدست آمده و باقی این درآمد (یعنی حدود 26 میلیارد دلار) از فروش حق امتیاز استفاده از محتوای این فیلم روی پوشاک، مجلات، بازیها و غیره حاصل شده است.
جنگ ستارگان موفقیت عظیمی را تجربه کرده و بعضی معتقدند که بدون وجود محصولاتی که با این برند روانه بازار شد، این فیلم نمیتوانست به چنین شهرت و درآمدی برسد.
سازندگان «جنگ ستارگان» یک چیز را درست متوجه شدند؛ اینکه چطور باید یک داستان فوقالعاده را با محصولاتی تلفیق کند که منجر به جذب مخاطبین هدف شود. فراهم کردن فرصت برای طرفداران برای ارتباط برقرار کردن با فیلم و محصولات آن، باعث شده تا افراد زیادی شیفته و دنبالکنندهی این فیلم باشند. مسلماً همهی محصولاتی که با برند «جنگ ستارگان» راهی بازار شدند، موفقیتآمیز نبودهاند اما هر کدام از آنها به رشد برند و درگیر کردن بازار هدف کمک کردهاند.
به همین دلیل است که همواره تأکید بر تولید محتوایی میشود که بازار هدف شما را تکان بدهد!
نمونهی دوم: پیامهای برند
احتمالاً وقتی وارد یک فروشگاه زنجیرهای بزرگ میشوید، پیامهای برندهای مختلف را میبینید. منظور از پیام، تمامی شعارها، لوگوها، تصاویر و آیکونهایی است که اساس ارتباط برند با بازار هدف را شکل میدهند.
بعضی از برندها مانند بیمهی Aflac توانسته با استفاده از پیامهای برندسازی هویت مشخصی را به سازمان بدهد. این سازمان در سال 2001 از تبلیغات برندسازی خود رونمایی کرد؛ این تبلیغات ویژه، اردکی را نشان میداد که نام این برند را صدا میزد.
این اردک اکنون به اصلیترین تصویر Aflac در سراسر دنیا تبدیل شده است. خیلی از افراد نمیتوانند نام Aflac را بشنوند و یاد اردک نیفتند. قبل از آغاز این تبلیغات، این شرکت بیمهگر خیلی شناختهشده نبود اما اکنون، بیشترین تعداد بیمهشده را در ایالات متحده دارد.
هیچ شکی نیست که Aflac توانسته با ایجاد پیامی قوی که موجب جذب مشتری شده، و ترکیب آن با خدمات باکیفیت، کسبوکاری موفق را داشته باشد.
اکثر برندهای موفق، به جای اینکه روی ارائهی محصولات استثنایی و خلاقانه تمرکز داشته باشند، روی برندسازی متمرکز شدهاند. وقتی میتوانید به مردم چیزی را ارائه دهید که آنها میخواهند، دیگر فرقی نمیکند که رقبای شما چه چیزی وارد بازار میکنند.
اینجا جایی است که بازاریابی محتوا به موفقیت میرسد؛ وقتی شما بتوانید داستان برند خود را به نحوی تعریف کنید که مخاطبین هدف شیفتهی آن شود، آنها به یاران شما تبدیل میشوند و بخش اعظمی از کارهای مربوط به تبلیغات را (به صورت رایگان) برای شما انجام میدهند.
نمونهی سوم: رخدادهای برند
دیزنی (Disney) یکی از معروفترین برندهای بینالمللی است که به خوبی میداند چطور باید از رخدادها به نحو احسنت استفاده کند.
به عنوان نمونه، اگر به رخدادهایی که در سال 2017 فقط برای مجموعهی Walt Disney در اُرلاندو اجرا شد نگاهی بیاندازید، میبینید که کنسرتها، فستیوالها و رخدادهای فرهنگی متعددی در این مکان برگزار شده تا ارتباطی بین برند دیزنی و طرافدارانش برقرار شود.
این رخدادها کمک میکنند تا نام و پیام برند دیزنی بهتر به گوش مخاطبین هدف برسد. به این ترتیب، این رخداد علاوه بر جذب طرفدارهای جدید، موجب برقراری ارتباط طولانیمدت بین مخاطب و برند نیز میشوند.
بازاریابی محتوا نیز دقیقاً همین است؛ ارائه کردن چیزی به مشتری که برایش مفید باشد و بابت آن از شما تشکر کند. راجع به مفهوم افزودن ارزش زیاد صحبت شده اما لازم نیست آن را خیلی پیچیده کنیم؛ همین که به حرف مشتری گوش دهید و بفهمید چه چیزی از شما میخواهد، نصف بیشتر راه را رفتهاید.
یکی از رویدادهایی که در دیزنی برگزار شد، دوی ماراتونی بود با نام The Disney Princess Half Marathon Weekend. مخاطبین این رخداد را به چند دسته میتوان تقسیم کرد؛
1) کسانی که عاشق کاراکترهای دیزنی هستند و جزو دوندههای حرفهای محسوب میشوند
2) کسانی که عاشق کاراکترهای دیزنی هستند اما خیلی اهل دویدن نیستند
3) کسانی که خیلی آشنایی با کاراکترهای دیزنی ندارند اما عاشق دویدن هستند.
هر سهی این گروه در این رویداد شرکت میکنند. این رویداد نتایج فوقالعادهای برای دیزنی به همراه دارد؛
1) رویداد را در زمانی برنامه ریزی میکنند که مجموعهی آنها در حالت عادی کمترین بازدیدکننده را دارد، و به این ترتیب رونق مجموعه حفظ میشود
2) هزینههای مربوط به تدارکات و تبلیغات رویداد در برابر درآمدی که از فروش بلیط، هتل و محصولات دیزنی حاصل میشود بسیار ناچیز است
این گونه رخدادها فرصت بسیار خوبی برای تبلیغات فراهم میکند، به علاوهی اینکه هزینهی زیادی نیز ندارد. هر برندی قادر نیست در حد و اندازهی دیزنی چنین رویدادهایی را برگزار کند اما حتی شرکتهای کوچک نیز با برگزاری رویدادهایی کوچک که برای جامعهی هدف آنها طراحی شده، به موفقیتهای بزرگی دست پیدا میکنند.
منبع : اینترنت