آنالیز و تحلیل سایت | آنالیز وبسایت
موتورهای جستجو می توانند کار یک بازاریاب را انجام دهند که این کار در قبال دریافت مبالغ ناچیزی (هزینه ای که برای طراحی سایت و خرید فضای اینترنتی پرداخت می شود) انجام می شود. اما موتورهای جستجو زمانی وظیفه خود را به نحو احسن انجام می دهند که وب سایتها نیز طبق قوانین تعریف شده از سوی آنها پیش بروند. وب سایتها باید پیوسته مورد بررسی و آنالیز قرار بگیرند تا میزان بازدهی آنها مشخص شود. از این رو می توان گفت تجزیه و تحلیل سایت یک گام حیاتی در فرایند اینترنتی میباشد. آنالیز سایت، توانایی سایت را در مقایسه با سایتهای مشابه نشان میدهد. به عبارت دیگر، موتورهای جستجو برای وب سایتها رتبههایی را در نظر میگیرند که براساس رعایت الگوریتمها و پارامترهای مشخص شده ای صورت میگیرد. از این رو سایتها پس از مدتی که شروع به کار میکنند نیازمند یک بررسی دقیق از شرایط و موقعیت خود میباشند. مدیران وب سایتها با اجرای برخی ابزارهای آنالیز میتوانند به این مهم دست پیدا کنند. موتورهای جستجو دارای رابط کاربری خاص می باشند که برای وبمسترها یا همان مدیران وب سایتهای اینترنتی، تدارک دیده شده تا بتوانند به راحتی موتور جستجو را در پیدا کردن مطالبشان راهنمایی نمایند. این کار به واسطه تجزیه و تحلیل انجام میشود. ابزارهای تجزیه و تحلیل وب سایت امکان ارتقا وب سایت را در موتورهای جستجو فراهم می کنند. این کار بواسطه مشخص کردن معایب و خطاهای صفحات وب و همچنین پیش روی نهادن روشهای ارتقا و بهینه سازی صورت میگیرد.
تجزیه و تحلیل سایت چگونه انجام میشود؟
آنالیز و تحلیل سایت در 5 بخش انجام میشود که عبارتند از بخش های دامنه، ترافیک، صفحات وب، ساختار لینکها و بخش تشخیص. در زیر به بررسی هر یک از این بخشها میپردازیم:
1-بررسی بخش دامنه
در هنگام تجزیه و تحلیل بخش دامنه اطلاعات مهمی از قبیل قدرت دامنه و رتبه جهانی آن بدست می آید. همچنین کمیت و کیفیت لینک، نمایه سازی موتورهای جستجو، راهنمای موتورهای جستجو از قبیل یاهو، زمان و سرعت بارگذاری مطالب و ... در اختیار مدیر سایت قرار می گیرد.
2- آنالیز بخش ترافیک سایت
بخش ترافیک شامل محاسبات ترافیک مختلف در مورد وب سایت از قبیل رتبه دامنه ترافیک، معیارهای سنجش رتبه، برآورد ماهیانه بازدیدکنندگان از صفحات، زمان بارگذاری وب سایت، صفحات پر بازدید و ... می باشد.
3- بررسی بخش صفحه
در بخش صفحه، تمامی اطلاعات مهم مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. این اطلاعات شامل تعداد لینکها، رتبه سایت، کلید واژهها، بررسی کامل متنها، نمایه سازی موتورهای جستجو، اعتبار سنجی کدهای HTML و اطلاعاتی دیگر از جمله نمایش عنکبوتی سایت، تگها و ... میباشد.
4- بخش ساختار لینک
بخش ساختار لینک میتواند با یک نمودار، اطلاعاتی را از جریان داخلی سایت بدهد. به عبارت دیگر نمای تفصیلی از پیوند لینکهای صفحات و تعداد و لیست لینکهایی که دچار خطا شده اند را مشخص میکند.
5- بررسی بخش تشخیص
بخش تشخیص، اطلاعاتی در رابطه با وضعیت سئوی سایت به دست میدهد. این اطلاعات شامل؛ لیستی از خطاهایی که در تجزیه و تحلیل تشخیص داده شده اند، یک لیست از هشدارها و مشکلات جزئی که بر رتبه سایت تاثیر گذار است و مجموعه ای از پیغامهایی که در هنگام تجزیه و تحلیل از سوی مورتوهای جستجو ارسال می شود، میباشد. با استفاده از تجزیه و تحلیل بخش تشخیص میتوان گزارشهای دقیقی در رابطه با سئوی سایت بدست آورده و بهینه سازی وب را تسهیل کرد.
ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت
برای آنالیز و تحلیل سایت نیاز به ابزارهایی داریم. در زیر به بیان چند مزیت این ابزارها میپردازیم:
- تجزیه و تحلیل متا تگها
- نشان دادن صفحات پربازدید
- بررسی عنواین صفحه و عبارتها
- تجزیه و تحلیل عناوین و تگها
- بررسی کلمات کلیدی در لینکها
- بررسی کلمات کلیدی در تصاویر موجود
- تجزیه و تحلیل دستورات ربات موتورهای جستجو
- تجزیه و تحلیل هدر HTTP در هنگام خروج از سرور وب
- اطلاع از اینکه از چه سمتی ترافیک به وب سایت منتقل میشود
- بررسی URLهای داخلی و خارجی (لینکها) بر روی صفحات وب سایت
- تجزیه و تحلیل تعداد کلمات کلیدی و ارتباط میان این کلمات با توضیحات متا
- آنالیز و تحلیل صفحات نتایج موتورهای جستجو که در اختیار کاربران قرار میگیرد.
منبع :