اینفوگرافیک
وقتی قرار است موضوعی را به صورت عمومی و علمی در کلاس درس یا هنگام ارائه پایان نامه مطرح کنید یا وقتی قرار است یک مطلب را به صورت شماتیک و تصویری مطرح کنید بهترین گزینه اینفوگرافیک است. دنیای بدون اینفوگراف دنیایی گیج و خسته کننده و خواهد بود. ارائههایی شامل صفحات پی در پی متون سیاه و سفید و اعداد و ارقام بی روح.
به طور سنتی برای اینکه یادمان بماند به ابعاد مختلف موضوع بپردازیم سرفصلها و موارد مهم را در کاغذی مینویسیم و به تناسب در زمان مناسب به آنها اشاره می کنیم. اما این خطر وجود دارد که فراموشی و استرس کار را دشوار کند دراینجا هم اینفوگرافی راه گشا خواهد بود.
مخاطبان فضای مجازی اغلب فرصت زیادی برای خواندن متن های طولانی و بدون محتوا صرف نمی کنند بنابراین اگر می خواهید چند نکته را برای مخاطب به اختصار توضیح دهید اینفوگرافیک راهکار مناسبی است.
كمك به نمايش سريع، واضح و زيبای ايدههای پيچيده و نشر اطلاعات و دادهها به صورت بصری و سهلالوصول از ویژگی های اصلی یک اینفوگرافی خوب است.
اینفوگرافی چیست؟
برای سهولت ارتباط با مخاطب روش اینفوگرافی ابداع شده است. این کلمه از دو جز اینفو و گراف تشکیل شده است، اینفو مخفف کلمه information به معنی اطلاعات است و graphic هم به معنی تصویر است، و اینفوگرافی یعنی ارائه اطلاعات یا اطلاع رسانی از طریق تصویر. در روش سنتی آنچه غالب است متن است اما در روش جدید تصویر غالب است.
در تعریف تکمیلتر از اینفوگرافی میتوان گفت: اینفوگرافیک ها یا گرافیکهای اطلاع رسان، نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند. این تصاویر در جاهایی که نیاز به توضیح ساده و یا سریع دادهها وجود دارد، استفاده میشوند.
استفاده از گرافیک اطلاع رسان باعث میشود بیننده با نگاهی کوتاه حجم قابل توجهی از اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی از طریق بصری دریافت کند و حتی آن را به خاطر بسپارد. اینفوگرافها در ارائه مختصر و مفید اطلاعات کاملا موثر هستند.
این نگارهها در جاهایی که نیاز به توضیح ساده و یا سریع دادههاست، استفاده میشوند. مثل نقشهها، علائم و تابلوها، پوسترهای آموزشی،سایت ها وروزنامهها.
درحال حاضر سایت ها و برنامه های زیادی برای ارائه اینفوگرافی غالب های آماده و متنوعی را به صورت رایگان در اختیار کاربران می گذارد. اما برای تهیه اینفوگرافی علاوه بر استفاده از این امکانات نیاز به دانش، خلاصه نویسی و کمی ذوق هنری هست.
از لحاظ تجربه می توان گفت که موفقیت اینفوگرافیک ها در برابر پست های عادی وبلاگ ها از اشتراک گذاری بیشتری برخوردار بوده است. این بدان معنی است که یک اینفوگرافیک زیبا و جامع می تواند جلب توجه بیشتری از کاربران را در پی داشته باشد.
در حالی که هر کسی نمی تواند از همان ابتدا در ساخت و طراحی اینفوگرافیک ها مهارت و تجربه لازم را داشته باشد، ابزارها و وب سایت های مناسبی به کمک آمده تا شما را در ایجاد یک اینفوگرافیک جالب و دیدنی یاری رسانند.
منبع :