بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوا یکی از ابزارهایی که به وسیله آن میتوان پیام را به مشتریان انتقال داد و آنها را برای خرید متقاعد کرد. در سالهای اخیر دلایل مختلفی موجب شد تا روند و مسیر حرکت بازاریابی از شکل سنتی خود به بازاریابی محتوا تغییر پیدا کند؛ از جمله این دلایل می توان به بالا رفتن دانش و تخصص مشتریان در حوزههای مختلف، جهانی شدن و به دنبال آن روند رو به رشد تجارت جهانی، افزایش هزینه تبلیغات سنتی و کاهش اثر بخشی تبلیغات سنتی به دلیل آشنایی مخاطب با فرایند تبلیغات و همینطور جزییات اجرایی و عملیاتی آن اشاره نمود.
در بازاریابی محتوایی هیچ محصولی به مشتری فروخته نمیشود بلکه از طریق اطلاعاتی که در اختیار مشتریان قرار میگیرد، آنان را نسبت به کار خود آگاهتر میکند. بازاریابی محتوا در برگیرنده انواع مطالب از جمله؛ کتاب الکترونیکی، مقالات مرتبط، اینفوگرافیک، ویدیوی آموزشی، انیمیشن، نظرسنجی، اسلاید و وبینار میباشد.
امروزه بسیاری از شرکتهای بزرگ از بازاریابی محتوا استفاده میکنند از جمله این شرکتها میتوان به سیسکو، مایکروسافت، زاپوس و ..... اشاره نمود. در شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک، ایسنتاگرام، توییتر و ... از بازاریابی محتوا استفاده زیادی میشود. به گونهای که شرکتها میتوانند با تشکیل گروه در این شبکهها، افراد را در فعالیتهای خود درگیر کنند و با دادن اطلاعات به آنها و نظرسنجی و همکاری در این گروهها مشارکت آنها را افزایش دهند.
بازاریابی محتوا چهار تفاوت عمده نسبت به تبلیغات دارد:
1- در بازاریابی محتوا، مطالب به طور خاص در رسانههای تحت مالکیت خود پخش میشوند.
2- استراتژی بازاریابی محتوا بیشتر حالت جذب کننده دارد تا دافعی بودن، و هرگز برای مشتریان مزاحمتی ایجاد نمیکند.
3- در بازاریابی محتوا رابطه علت و معلولی وجود ندارد به همین دلیل اندازه گیری نتایج معمولاً کار دشواری است.
4- در بازاریابی محتوا شرایطی فراهم شده تا خوانندگان به طور مستقیم با موضوع ارتباط برقرار کنند.
نکاتی در رابطه با بازاریابی محتوا
شناسایی دقیق خوانندگان هدف؛ هدف از هر سایتی، تامین محتوا برای طیف وسیعی از مردم جامعه میباشد. قبل از تولید محتوا، باید به سن، جنس، سلیقه و ... مخاطبان توجه نمود و بر این اساس محتوا را تهیه نمود.
شناسایی دقیق مشکلات جامعه هدف و ارایه راه حل برای آنها؛ پس از مشخص شدن هدف سایت و مخاطبان آن، باید مشکلات و سوالات آنان را شناسایی و درصدد پاسخ به آنها برآمد.
درگیر کردن ذهن مخاطب؛ افراد علاقه بیشتری دارند تا به سمت مطالبی که چالش برانگیزتر هستند، بروند.
کارشناس بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوا نیز همچون بازاریابی حضوری یک شغل محسوب میشود با این تفاوت که در بازاریابی محتوا فرد در مکانهای مختلف حضور پیدا نمیکند و با مشتری به صورت غیرمستقیم ارتباط برقرار مینماید. یک بازاریاب محتوا به طور کامل بر اصولی که در زیر به آنها اشاره می شود تسلط دارد:
- جستجو، ویرایش و ایجاد محتوای مرتبط و ارزشمند
- پیروی از هدفهای اصلی شرکت در هنگام تهیه محتوا
- دنبال کردن استراتژیهای بازاریابی محتوایی به شکل مدون و منظم
- ارتباط با دنیای خارج و به روز کردن اطلاعات خود برای نگاشتن مطالب جدید
- حفظ ارتباط با مخاطبان و داشتن آمادگی برای دریافت نظرات و پیشنهادات آنان
منبع :