جستجو در اینترنت یک فرآیند حرفه ایست و مثل هر جستجوی دیگری نیاز به رعایت اصول کلی و حرفه ای سرچ دارد. الگوریتم های گوگل و ربات های جستجوگر تلاش می کنند مرتبط ترین صفحات به جستجوی ما را در اختیارمان بگذارند اما باید دقت کنیم که چه چیزی باید از آنها بپرسیم تا نتایج بهتری بگیریم.
1.گاهی پیش می آید که موضوعی را از پیش جستجو کرده ایم و نیاز به بازیابی صفحات قبلی داریم برای دستیابی به این منظور کافی است در تاريخچه جستجوي گوگل خود بگرديد. وارد حساب گوگل خود شويد و تاريخچه وب (Web history) را فعال كنيد. جستجوهاي خود را انجام دهيد سپس براي ديدن پيشينه جستجوهاي خود و بررسي دوباره آنها نگاهي به www.google.com/history بيندازيد.
2.گاهی در جستجوی عبارت خاصی هستید به جای اینکه فقط واژه مورد نظر را تایپ کنید بهتر است آن را بین علامت های " " قرار دهید به این ترتیب نتایج دقیق تری بدست خواهید آورد. و پیدا کردن نتیجه در میان انبوه نتایج ساده تر می شود.
3.گوگل، عملگرهایی را برای خودش تعریف کرده است که اگر در بین کلمات جستجویتان قرار دهید، میتوانید منظور خاصی را به گوگل بفهمانید.
عملگری که ما نیاز داریم برای جستجو در یک سایت خاص، عملگر :site است.
اگر در کادر جستجوی گوگل، در ابتدای کلمات مورد نظرتان، کلمه کلیدی site و سپس یک دو نقطه و بعد، دامنهی یک سایت را بزنید و سپس یک فاصله (Space) بزنید و کلمات کلیدی خود را تایپ کنید، گوگل در سایتی که مقابل کلمه site نوشتهاید دنبال آن کلمات کلیدی میگردد.
4.اگر بخواهید درباره بازاریابی اینترنتی به جستجوی مطلب بپردازید ولی می خواهید عبارت تولید محتوا در نتایج جستجوی شما نباشد کافی است به سادگی عبارت آگهی رایگان را بعد از یک علامت - قرار دهید یعنی به این صورت:
تولید محتوا - آگهی رایگان
به این ترتیب می توانید تعداد زیادی از آگهی های ناخواسته ای را که ممکن است در نتایج جستجو ظاهر شوند حذف کرده اید.
5.شما ميتوانيد انواع گوناگوني از سايتها را با وارد كردن يك علامت كوچك تر (») قبل از نوع سايتي كه ميخواهيد، جستجو كنيد. براي مثال عبارت penguins site:».edu كلمه پنگوئن را در تمام سايتهاي .edu جستجو ميكند.
6.ممکن است در یک وب سایت خاص قبلا مطلبی مورد توجه شما بوده ولی اکنون نمی توانید آنرا پیدا کنید به سادگی با تایپ کردن نام آن وب سایت می توانید مطلب مورد نظر خود را در آن وب سایت پیدا کنید. کافی است نام آن وب سایت به این صورت قرار دهید site:yadbegir.com مانند زیر
"تامین محتوای تخصصی" site:www.wikimohtava.com
7.اگر لیستی از صفحات را یافتید و مثلا روی یکی از آنها کلیک کردید و آن سایت بالا نیامد (یعنی موقتا یا دایما در دسترس نبود) در زیر گزینه مربوطه در صفحه جستجو، روی Cached کلیک کنید تا حداقل متن صفحه را که در گوگل ذخیره شده است مشاهده کنید
8.گزينه خط زماني (Timeline واقع در نوار ابزار سمت چپ) به شما اجازه ميدهد روي هر محدودهاي از زمان متمركز شويد و اطلاعات جمعآوري شده از منابع مناسب را ببينيد. نتايج خود را در تصاوير گوگل فيلتر كنيد. كلمهاي را جستجو كنيد كه تعداد زيادي تصوير براي شما بازگرداند (مثلا دشت). در قسمت پايين سمت چپ نوار كناري در تصاوير گوگل، گزينهاي اختصاصي براي ديدن انواع خاص تصوير مثل هنري و عكس خواهيد ديد.
9.اگر املای یک کلمه انگلیسی را ندانستید، هر طور که در ذهن دارید تایپ و جستجو کنید. اگر اشتباه کرده باشید، گوگل صحیح آن را به شما پیشنهاد میدهد. مثلاً فرض کنید نمیدانید quotation را چطور مینویسند و تایپ میکنید: quatation گوگل به شما درست آن را نشان میدهد.
امیدوارم مطالب گفته شده در استفاده آسان از اینترنت به شما کمک کند.
منبع :