بازاریابی
یکی از ملزمات دنیای تجاری و اقتصادی امروز، بازاریابی است. این امر در کشورهایی که به عنوان تولیدکنندههای اصلی دنیا به شمار میروند، اهمیت بیشتری دارد. یک شرکت برای کسب موفقیت باید اهداف خود را بر روی خواستههای مشتری و الزامات بازار تنظیم نماید. به عبارت دیگر بازاریابی نوعی ابزار مدیریت به شمار میرود که امیزه ای از فعالیتها در حوزه محصولات نوآورانه، داشتن مجلات مخصوص مشتریان، ارزیابی آرا، حضور بروشوری، حضور اینترنتی، داشتن برنامههای خبری و قیمتهای منطقی میباشد.
هدف بازاریابی
- تقویت کیفیت محصولات با استفاده از نظرخواهی مصرف کنندگان
- ایجاد آگاهی و تحریک تقاضا
- تشخیص نیازهای واقعی مشتریان و تلاش برای حفظ مشتریان بالفعل
بهترین استراتژی بازاریابی
با توجه به اینکه بازاریابی به دو گونه اینترنتی و حضوری صورت میگیرد لذا در هر روشی باید مجموعهای از استراتژیها بکار گرفته شود.
استراتژی بازاریابی حضوری
- جلب اعتماد و برآورده ساختن نیازهای مشتریان بالفعل
مشتریان بالفعل نیز میتوانند به عنوان بازاریاب عمل نمایند. برای این کار نیازی به صرف هزینههای اضافی نیست و از طریق برآورده ساختن نیازها و خواستهای مشتری چه در حین فروش و چه پس از فروش میتواند یک راه کم هزینه برای بازاریابی به شمار رود.
جامعه شناسان بیشتر از هر کس دیگری میتوانند به نیازهای واقعی مصرف کنندگان پی ببرند. آنها دلیل گرایش مشتریان را در مییابند و با تبیین و بررسی میزان و نوع نیاز مصرف کنندگان میتوانند آینده بازار را پیش بینی نمایند. نمونه عینی این امر را میتوان در چین مشاهده کرد که تمام توجه و اهتمام خود را برای شناخت نیاز کشورهای اسلامی بکار میبرد. به اقدام این کشور برای ساخت پوشاک اسلامی میتوان اشاره نمود.
- برقراری ارتباط دوستانه با مشتریان
استخدام بازاریابانی که بتوانند با مشتریان خود ارتباط محبت آمیزی برقرار نمایند، میتواند به تأثیرگذاری بیشتر بازاریابی کمک نماید. همچنین فن بیان بازاریابان و توانایی آنها برای اقناع مشتریان نیز از دیگر استراتژیهای بازاریابی به شمار میرود.
ارسال پیامکهای تبلیغاتی به شماره تلفنها نیز میتواند یک روش مناسب برای بازاریابی باشد. البته در این مورد نباید زیاده روی نمود چرا که ممکن است نارضایتی مشتریان را در پی داشته باشد.
- تعیین جایزه و برگزاری مراسم قرعه کشی
دادن جایزه و برگزاری مراسم قرعه کشی برای مصرف کنندگان میتواند افراد را برای خرید محصولات تشویق نماید.
استراتژیهای بازاریابی اینترنتی
راه اندازی وب یکی از مدرن ترین روشهای تبلیغات و بازاریابی به شمار میرود به طوری که با ثبت نام تجاری میتوان عملیات بازاریابی را به صرف کمترین هزینه به موتورهای جستجو سپرد.
- ایجاد فروشگاههای اینترنتی
قراردادن محصولاتی که قابلیت فروش آنلاین دارند، در سایتها و فروشگاههای آنلاین فرصتی برای بازاریابی محسوب میشود. راهاندازی فروشگاه آنلاین به کاربران، نمایندگان و بازاریابان محصولات این قابلیت را میدهد تا در دور افتادهترین شهرها امکان بازاریابی را به وجود آورند. هزینهای که برای طراحی فروشگاه اینترنتی صرف میشود مقرون به صرفهتر از هزینه راه اندازی یک نمایندگی و یا راه اندازی یک شعبه رسمی میباشد.
- تلاش برای ارتقا فروشگاه اینترنتی در موتورهای جستجو
موتورهای جستجو میتوانند به عنوان بازاریابی رایگان در اختیار صاحبان فروشگاههای اینترنتی قرار بگیرند. برای این منظور کافی تا در جهت افزایش رنکیک فروشگاه آنلاین تلاش نمود.
- تبلیغات اینترنتی در بهترین سایتهای دنیا
با توجه به اینکه در بازاریابی اینترنتی هیچگونه محدودیت جغرافیایی وجود ندارد و تمام فروشگاهها در سرتاسر دنیا به یک اندازه حق بازاریابی را دارند، لذا تلاش برای جلب نظر همه افراد در جهان به افزایش فروش کمک کند.
- استفاده از بنرهای زیبا در وب سایت و فروشگاههای آنلاین
برای افزایش کیفیت سایت میتوان از بنرهای تبلیغاتی، تبلیغات متنی و لینکدار، انتشار مقاله و خبر با هدف تبلیغات و ... استفاده کرد.
ثبت نام سایت در الکسا موجب افزایش رتبه سایت و در نتیجه مشاهده سایت در صفحات اول نتایج جستجو میشود.
- تمرکز بر روی محصولات و خدمات تخصصی
برای بازاریابی اینترنتی تبلیغات یک محصول خاص تاثیرگذارتر خواهد بود و در صورتی که یک شرکت، ارائه دهنده چندین محصول است میتواند با راهاندازی چند وب سایت برای مجموعه ای از کالاها به تاثیرات موفقتر بازاریابی اینترنتی نائل شود. برای مثال شرکتهای محصولات دیجیتالی چون لپ تاپ، تلفن همراه، تلویزیون LED میتوانند با طراحی سه سایت مجزا محصولات را به صورت تخصصی به مشتریان خود ارائه نمایند.
منبع :