روشهای تولید محتوا | تولید محتوا |محتوای سایت | آنالیز سایت
تولید محتوا اصل اساسی هر موفقیت است. به جرات میتوان گفت امروزه تنها با تولید محتوا در زمینههای مختلف است که چرخ زندگی بشر میگردد؛ چرا که انسان نسبت به هر چیزی که در اطرافش وجود دارد نیازمند کسب آگاهی و دانش است و این محتوا و تولید آن است که آگاهی و دانش را برای بشر به ارمغان میآورد.
امروزه پای اینترنت به هر خانهایی باز شده و صاحب خانه را با میل و خواست خود راه میآورد. دنیای وب در این راستا نیز حرف اول را میزند و در هر زمینهای از جزئی ترین مباحث روز تا کلانترین بحثها در آنجا شکل گرفته اند. این سایتها برای دوام و بقای خود نیازمند تولید محتوا هستند، آن هم محتوای بدیع و تازه که در هیچ سایت دیگری یافت نشود.
روشهای تولید محتوا کدامند؟
1- تالیف:
تالیف در واقع پیوند زدن مطالب مرتبط با هم است که در یک مجموعه آورده می شوند. در این روش تولید محتوا، نویسنده از آگاهی و دانش پیشین در یک زمینه خاص بهرهمند است، یا در یک حوزه خاص تجربه کاری دارد و در هنگام نوشتن محتوا از آن استفاده میبرد. در واقع نویسنده تنها دانستهها و علم خود را مکتوب میکند و سپس به ویرایش و ساماندهی آنها میپردازد. این متن تالیفی میتواند آموزشی یا خبری باشد و در هر دو صورت برای مخاطب مفید و مثمر ثمر واقع شود.
2- ترجمه کردن:
ترجمه یکی از بهترین روشهای تولید محتوای بکر و بی همتاست. محتوای تولید شده از ترجمه در صدر موتورهای جستجو قرار میگیرد. میتوان با سر زدن به سایتهای انگلیسی زبان در زمینه مورد نظر به مطالب آموزشی و خوبی دسترسی پیدا کرد و با ترجمه کردن به زبان خود، آنها را در اختیار مخاطبان قرار داد. قطعا این روش تولید محتوا میتواند در جذب کاربران مفید واقع شود.
3- جمعآوری مطالب:
در این روش، تولید محتوا تنها با گردآوری مطالب موجود در یک زمینه خاص شکل میگیرد. فرد میتواند از کتابها و مجلات، سایتها، سمینارها و سخنرانیهای مختلف، محتوایی را که متناسب با حرفهی اوست گردآوری کند و در یک ویرایش مناسب عرضه کند. ذکر منابع در این روش میتواند علمی و دقیق بودن متن را ثابت کند و به نوبهی خود در جذب کاربر کارا باشد.
4- گفتوگو و مصاحبه
یکی از جذابترین راههای تولید محتوا مصاحبه با صاحب نظران و افراد موفق در یک زمینهی خاص است. در این روش یک فرد متخصص به پرسشهای تدوین شدهای پاسخهای دقیق و علمی میدهد. با این روش هم فرد مصاحبه شونده شناخته می شود و هم کاربران از تجربیات و دانش او بهره میبرند و هم اینکه محتوایی بی همتا و تک تولید میشود. پس این روش برای تمام افراد درگیر در آن سود دارد. برای این کار حتی میتوان از کاربران خواست تا سوالتشان ارسال کنند و همان سوالها از فرد مصاحبه شونده پرسیده شوند. این مساله به جذابیت هرچه بیشتر محتوا برای کاربر کمک میکند.
5- پرسش و پاسخ با کاربران
میتوان در سایت خود قسمتی را به پرسش و پاسخ با کاربران اختصاص داد. در این روش مدیر سایت به سوالات کاربران در زمینههای مختلف به صورت مستقیم پاسخ میدهد تا ضمن راهنمایی آنها محتوای خوب و غیر تکراری را برای سایت خود تولید کند. به طوری که مخاطبان دیگر هم، با خواندن آن به کاربران پر و پا قرص سایت تبدیل میشوند و همیشه منتظر پاسخهای مفید و کاربردی موجود در قسمت مورد نظر هستند.
6- تحقیقهای میدانی
در این روش برای تولید محتوا به دل جامعه رجوع میشود. نظرسنجی و انجام تحقیقات جمعیتی روشی است که برای برخی حرفهها و در بعضی زمینهها محتوای کاربردی فوقالعادهایی را تولید میکند. نتایج به دست آمده از این تحقیقات مورد تجزیه و تحلیل متخصصانه قرار میگیرد و از دل آن میتوان دهها مقالهی خوب و جذاب استخراج کرد.
7- ویرایش و بازنویسی
بازنویسی هم میتواند در تولید محتوای سایت بسیار مفید باشد. در این روش نویسنده مطالب موجود را با زبانی شیواتر، بدون غلط، با گیرایی و جذابیت بیشتر و با همان بار معنایی به مخاطب منتقل میکند.
روشهای ذکر شده در بالا همگی برای تولید محتوا به یاری مدیر سایت میشتابند اما زمانی این یاری مفید است که فرد بعد از تولید محتوا به آنالیز سایت خود هم توجه و دقت لازم را داشته باشد. نکات مهمی در تولید محتوا وجود دارند که به آنالیز سایت هم کمک شایانی میکنند از جمله:
- محتوای تولید شده باید با حوزه فعالیت سایت سازگار و متناسب باشد.
- محتوا باید منتقل کننده یک پیام و یک سری ارزشهای خاص باشد.
- محتوای باید متناسب با خواست و نیازهای کاربران و در جهت آگاهی بخشی به آنها تولید شود.
- محتوا باید ایجاد کنندهی اعتماد برای مخاطبان باشد.
- محتوای سایت باید سایت را در یک زمینه خاص تبدیل به قدرت اول کند.
منبع :