بهینه سازی سایت چگونه انجام می شود؟
بهینه سازی و سئو سایت در دو شکل درونی (ON-Page SEO) و بیرونی (OFF-Page SEO) انجام می شود. هر یک از این دو روش به نحوه متفاوتی انجام می شود که نهایتا نتایج آنها به سئوی سایت می انجامد. به این معنا که سئو چه درونی و چه بیرونی باشد، هدفی جز ارتقا رتبه سایت ندارد. در زیر هر یک از دو روش را با یکدیگر مقایسه می کنیم.
در سئوی داخلی سایت سعی می شود تا محتوایی متناسب با نظر و خواست کاربران منتشر شود. در این صورت زمانی که کاربران وارد سایت می شوند و محتوا را متناسب با سوالات و خواست خود ببینند، جذب می شوند. اما سئوی داخلی برای جذب مخاطب کافی نیست. در عین حال باید سئوی خارجی نیز انجام شود. انتشار لینک صفحه سایت در شبکه های اجتماعی می تواند مخاطبان بیشتری را به سمت سایت روانه کند.
موتورهای جستجو برای رتبه بندی سایت مجموعه ای از پارامترها را در نظر می گیرند. تمامی این الگورتیم ها باید در سئوی داخلی سایت رعایت شود. برای مثال استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با محتوا، رعایت چگالی و تعداد کلمات محتوا، لینک های صفحات، استفاده از بک لینک ها و ... از جمله مواردی هستند که در سئوی داخلی سایت مورد توجه قرار می گیرد. در این میان باید از سئوی خارجی و نقش آن در جلب نظر موتورهای جستجو نیز نام برد.
زمانی که از لینک های خارجی در سایت استفاده شود و یا لینک صفحات سایت در شبکه های اجتماعی منتشر شود، تعداد زیادی از بازدیدکننده ها به سمت سایت روانه می شوند. اگر موتورهای جستجو تشخیص دهند که محتوای سایت با استقبال زیادی از سوی کاربران مواجه شده است، رتبه آن را افزایش می دهد. بنابراین به طور خودکار سئوی سایت انجام می شود.
افزایش رتبه سایت در صفحات نتایج جستجو کار راحتی نیست. اما برای این کار سئوی داخلی بر سئوی خارجی مقدم است. ابتدا باید تمامی معیارهای موتورهای جستجو در سایت انجام شود تا بتوان نظر موتورهای جستجو را جلب کرد. از جمله این موارد می توان به بهینه سازی عنوان ها و توضیحات، استانداردسازی ساختار مناسب URLها، ناوبری کاربرپسند، بهینه سازی لینک های داخلی، قالب بندی صحیح محتوای سایت (استفاده از H2 ، H1 ، bold و ...)، بررسی لینک های خارجی (لینک های شکسته و یا لینک به سایت های بد)، بهینه سازی تصاویر (نام و سایز تصاویر، Alt)، بررسی صفحه ۴۰۴ کاربرپسند، بارگذاری سریع صفحات، مطالب تازه و با کیفیت و ... می باشد. تا زمانی که این فرآیندها بر روی محتوای صفحات انجام نشود، رتبه سایت افزایش نمی یابد.
اما پس از اینکه عملیات سئوی داخلی انجام شد، باید برای تکمیل بهینه سازی، سئوی خارجی نیز اقدام کرد که در آن عملیاتی از قبیل لینک سازی (Link Building)، استفاده از رسانه های اجتماعی (Social Media) و بوک مارک های اجتماعی (Social Bookmarking) صورت می گیرد. اگر چه هر دو مرحله سئوی داخلی و خارجی تکمیل کننده یکدیگر هستند. اما سئوی خارجی پس از سئوی داخلی انجام می شود.
- میزان تخصص در سئوی داخلی و خارجی
سئو و بهینه سازی یک عملیات تخصصی است و از عهده هر کسی بر نمی آید. هر دو شکل سئو نیازمند تخصص است و نمی توان در این زمینه میان آنها تفاوت زیادی قائل شد. اما با توجه به اینکه در سئوی خارجی استفاده از شبکه های اجتماعی وارد مبحث دیجیتال مارکتینگ می شود، موضوع تخصصی تر است. در این قسمت باید سئو را به افرادی سپرد که توانایی بیشتری در زمینه جذب کاربران در شبکه های اجتماعی دارند. توانایی تولید محتوا در شبکه های اجتماعی نیازمند توانایی خاصی است. در حالی که سایر قسمت های سئوی داخلی و خارجی در یک راستا قرار می گیرند.
منبع :