آیا بازاریابی الکترونیکی و بازاریابی اینترنتی تفاوت دارند؟
بازاریابی الکترونیکی به عنوان تجارت الکترونیک یا E-Commerce مطرح شده است که برای افزایش سود آوری کسب و کارهای مختلف با اهداف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. با گذشت زمان و تغییر و پیشرفت ابزارهای مورد استفاده، نسبت به روش های سنتی بسیار تاثیرگذارتر عمل کرده و مورد توجه قرار گرفته است. از جمله ابزارهای مورد استفاده برای بازاریابی الکترونیکی می توان به محتوای متنی و مالتی مدیا اشاره داشت که در بستر اینترنت فراهم شده است. ( بازاریابی محتوایی) افزایش و سهولت برقراری ارتباط مشتریان و مخاطبان یک کسب و کار با سازمان، مدیر و صاحب آن کار از جمله اهداف تعیین شده در بازاریابی الکترونیکی می باشد که در موارد مختلف می تواند فواید متفاوتی داشته باشد برای مثال اگر موضوع، افزایش فروش باشد از این طریق می توان در محیط های جدید و پیشرفته ی رسانه ای ارتباطات جدیدی را ایجاد نمود و اطلاع رسانی گسترده ای انجام داد که در نهایت موجب جلب توجه مخاطبان گردد. به این منظور آگاهی از اصول تعیین شده و بهره مندی از دانش روانشناسی جهت شناخت هر چه بهتر مخاطبان می تواند بسیار موثر باشد. یکی از ملزومات موفقیت در این روش توانایی انجام کار به صورت Team work می باشد، بنابراین می تواند توسط یک شخص یا گروهی از اشخاص که به صورت تیمی با یکدیگر در حال همکاری هستند انجام بگیرد. از جمله ویژگی های آن می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- یکپارچگی
- میانجی گری
- واسطه گری
با این توضیح که تجارت الکترونیک روش مدیریتی یکپارچه می باشد که به طور دقیق بر روی چگونگی انجام فرآیند فروش مربوط به یک شرکت یا سازمان خاص و تمامی نمایندگی ها و مراکز وابسته به آن نظارت می کند. این روش زمانی موفق است که جامعه هدف را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد و نیازهای مشتریان را شناسایی کند و خدمات را بر اساس درخواست ها و نیازمندیهای مخاطبان و با هدف پوشش دهی آنها ارائه دهد. تجارت الکترونیک نیازمند تخصص و مهارت و دانش کافی است تا بتواند به صورت یک واسطه عمل کرده و تمامی فاکتورهای لازم برای جذب سرمایه گذاران خارجی برای ارتقا سیستم کاری را داشته باشد.
بازاریابی اینترنتی چه فرقی با بازاریابی الکترونیکی دارد ؟
E-Business شامل تمامی کسب و کارهای اینترنتی می باشد وفعالیت هایی مثل خرید و فروش و حراج انواع کالا، فعالیت های مالی، انواع روش های ارتباط با مشتریان از راه دور، خدمات پس از فروش، وب سایت های فروشگاهی آنلاین، ایجاد انجمن های آنلاین با موضوعات متفاوت و ... همگی در این حوزه قرار می گیرند. در واقع هر کسب و کاری می تواند از طریق اینترنت به کسب و افزایش درامد از فروش محصولات خود بپردازد.
E-Commerce را می توان یکی از موارد مطرح در حوزه ی E-Business دانست زیرا بازاریابی اینترنتی بسیار گسترده می باشد و تمامی موارد مربوط به طراحی و توسعه و بهینه سازی سایت، تبلیغات آنلاین و.. را در بر می گیرد. آگاهی از تکنیک ها و دانش لازم پیش زمینه ی انجام این فعالیت ها در فضای مجازی می باشد زیرا رقابت یک اصل مهم و شرایط دایمی مستقر در فضای مجازی می باشد که روز به روز در حال افزایش است و تنها کسانی در حوزه ی E-Commerce و اینترنتی موفق خواهند بود که از ابتدا با استراتژی و برنامه ریزی دقیق و با دانش کافی شروع به فعالیت در این زمینه نمایند تا بتوانند تعداد نا محدودی از مشتریان و مخاطبان که همان کاربران اینترنتی هستند را به خود اختصاص دهند.
منبع :