در تولید محتوا روش های مختلفی استفاده می شود. از جمله می توان به روش های تالیفی، ترجمه، ویرایش و اصلاح، گردآوری و ... اشاره کرد. هر یک از این روش های مزایا و معایب خاص خود را دارند که در زیر به آن می پردازیم.
1- معایب و محاسن روش ترجمه
ترجمه به معنای دسترسی به مطالب و اطلاعات جدید است. ضمن اینکه ترجمه ها از وب سایت های انگلیسی زبان می باشد. این سایت ها برای تولید محتوا هزینه های زیادی را صرف می کنند. در نتیجه محتواهای آنها به روز و کاملا علمی است. با ترجمه محتواهای این سایت ها می توان گام به گام با علوم و تخصص کشورهای صنعتی پیش رفت و از اطلاعات آنها استفاده کرد.
اما یکی از مشکلات روش ترجمه، تکراری بودن محتواها می باشد. به این معنا که در حال حاضر بیشتر وب سایت های ایرانی برای تولید محتوای سایت خود از وب سایت های خارجی استفاده می کنند. در نتیجه از نظر مفهومی میان محتواها شباهت زیادی بوجود می آید. ممکن است در نوشتار، کلمات و واژه ها تفاوت باشد، اما اصل مطلب یکی است. با استفاده از ترجمه می توان سایت را بهینه سازی کرده و تعداد کاربران سایت را افزایش داد؛ اما نهایتا محتوا تکراری است زیرا وب سایت های زیادی هستند که از تکست های یک سایت استفاده می کنند. در نتیجه ممکن است محتواهای ترجمه شده کاربرپسند نباشند. از سوی دیگر ترجمه محتوا به هزینه های زیادی نیاز دارد.
2- روش ویرایشی
در این روش می توان محتوای سایر وب سایت ها را ویرایش و اصلاح و سپس به عنوان محتوای سایت بارگذاری نمود. این روش نیاز به هزینه زیادی ندارد. همچنین در مدت کوتاهی می توان تعداد زیادی از محتواها را ویرایش کرد. اما مشکلات ویرایش و اصلاح محتوا نمی تواند وب سایت را بهینه سازی کند. علت آن واضح است؛ محتواهایی تکراری که تنها قسمتی از کلمات تغییر کرده است.
همچنین ویرایش و اصلاح محتوای سایر وب سایت ها نوعی سوء استفاده و جعل محتوا محسوب می شود. با تغییر چند واژه نمی توان در طولانی مدت سایت را بهینه کرد. موتورهای جستجو هر روز در حال پیشرفت هستند و سنسورهای جدیدی به آنها اضافه می شود و به زودی محتواهای ویرایش شده را نوعی جعل و فریبکاری به حساب می آورند. در نتیجه در رتبه سایت تاثیر منفی دارد. از سوی دیگر ویرایش و اصلاح محتوا نیازمند تخصص است که از عهده هر کسی ساخته نیست.
3- گردآوری مطالب
راحت ترین روش تولید محتوا، گردآوری مطالب است. در این روش به تخصص زیادی نیاز نیست و با کمترین مهارت در جستجوی مطالب به راحتی می توان در رابطه با موضوعات مختلف اطلاعات و داده های زیادی را جمع آوری کرد. سپس این این اطلاعات در کنار یکدیگر چینش می شوند و یک محتوای جدید خلق می شود. این روش در زمان کوتاه و با کمترین هزینه انجام می شود. اما مشکلات زیادی دارد.
مهمترین ایرادی که به روش گردآوری مطالب وارد است، کپی برداری و جعل می باشد. گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز فورا این نوع محتواها را شناسایی کرده و رتبه سایت را کاهش می دهند. اگر تعداد محتواهای گردآوری شده در سایت افزایش شود، سایت از سوی گوگل مسدود می شود. همچنین کاربران با مشاهده محتواهای تکراری علاقه خود را نسبت به سایت از دست می دهند.
4- محتواهای پژوهشی
در روش پژوهشی محتواها توسط افرادی تولید می شوند که سابقه کارهای تحقیقی دارند. در این روش محتوا به معنای واقعی تولید می شود و حاصل کار شبانه روزی نویسنده، پژوهش و تحقیق است. استفاده از مقالات، کتاب های مختلف، وب سایت ها و ... از جمله ویژگی های روش تالیفی است. همچنین نویسنده هم به تجزیه و تحلیل مطالب تسلط کافی دارد و با داشتن اطلاعات عمومی می تواند محتواهای جدیدی را درج کند.
این روش نیاز به زمان زیادی دارد. از سوی دیگر هزینه ای که برای تولید محتوا به روش پژوهشی بیشتر از سایر روش هاست که گاهی برای مدیران شرکت ها ممکن نیست. اما از آنجا که با استقبال بیشتری از سوی کاربران مواجه می شود، در حال حاضر به عنوان بهترین روش تولید محتوا محسوب می شود.
منبع :