استراتژی بازاریابی آنلاین محتوا
بازاریابی دیجیتال دنیای جدیدی را به روی بازاریابها باز کرده تا با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنند. شبکههای اجتماعی، ابزاری که اخیراً وارد دنیای ما شده و نوع روابط ما را دگرگون کرده، به بلوغ کافی رسیدهاند و روشهای مختلفی برای جذب و درگیر کردن مخاطب در آنها وجود دارد که بازایابهای خبره از آنها آگاهی داشته و نهایت استفاده را از آنها میبرند.
در ادامهی این مقاله به چند استراتژی بازاریابی آنلاین محتوا به صورت خلاصه اشاره خواهد شد.
نمونهی اول: وبلاگ
بازاریابی محتوا از طریق وبلاگنویسی یکی از موثرترین راهها برای تولید لید و رسیدن به کانورژن است.
زمانی که مشتریهای بالقوه دنبال مطلب خاصی میگردند، به پستی که در وبلاگ شما منتشر شده برخورد میکنند و اگر این مطلب به اندازهی کافی مفید باشد، وبلاگ شما از نظر آن فرد به عنوان یک منبع قابل اعتماد در نظر گرفته میشود.
برقراری ارتباط با مشتری از طریق وبلاگ چیزی نیست که بتوان در عرض یک روز بدست آورد، بلکه یک سرمایهگذاری بلندمدت است که درآمد قابل توجهی را برای کسبوکار به همراه خواهد داشت.
نکتهی آخر اینکه نیازی نیست تا وبلاگ حتماً دارای مقاله باشد! میتوان از عکس، ویدئو و سایر عناصر نیز بهره برد. مهم این است که مخاطبین شما چه چیزی را بیشتر میپسندند.
نمونهی دوم: راهنمای کامل
یکی از بهترین راهها برای جلب توجه مخاطب این است که یک راهنمای جامع در مورد موضوعی خاص نوشته و منتشر کنید.
خیلی از برندهای موفق از این تکنیک برای ساختن لیست ایمیلهای خود استفاده میکنند. یعنی در عوض دریافت آدرس ایمیل مخاطب، محتوایی بسیار باارزش و مفید را در اختیار او قرار میدهند.
این راهنما میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم درآمدزایی داشته باشد. خیلی از برندها ترجیح میدهند این نوع محتوا را رایگان در اختیار مشتری قرار دهند و از مزایای تبلیغات و فروش محصولات در آینده استفاده کنند. بعضی دیگر نیز هزینهی راهنما را از مشتری دریافت میکنند؛ این هم انتخاب هوشمندانهای است زیرا محتوایی که یک بار تولید کردید، برای چندین سال درآمدزایی خواهد کرد.
هر چقدر موضوع مطلب شما تخصصیتر و متمرکزتر باشد، احتمال بیشتری دارد که افراد حاضر باشند برای خواندن آن هزینه بپردازند به ویژه اگر بتوانید به سؤالی جواب بدهید که در صفحهی اول گوگل جوابی برای آن یافت نمیشود.
راهنما باید به زبان ساده نوشته شده و به معنای واقعی کلمه برای مخاطب «مفید» باشد.
نمونهی سوم: تصاویر با کیفیت
اطلاعات تصویری اهمیت و ارزش زیادی برای تمامی برندها دارند. عکس، اینفوگرافی، کاریکاتور و غیره همگی کمک میکنند تا داستانی را نقل و با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید.
محتوای نوشتاری برای جذب بازدید از طریق موتور جستجو بسیار اهمیت دارد اما محتوای تصویری چیزی است که ظاهر و احساس سازمان شما را برای مخاطب به تصویر میکشد.
هر چه عناصر گرافیکی به کار گرفته شده، زیباتر و باکیفیتتر باشند، مخاطب بیش از پیش احساس خواهد کرد که با یک شرکت منحصر به فرد سروکار دارد. سلیقهی مخاطبین متفاوت است و به همین دلیل باید انواع مختلفی از عناصر گرافیکی را امتحان کنید تا ببینید کدام یک از آنها بیش از دیگران قابلیت اشتراکگذاری دارند. وقتی به نقطهای رسیدید که مخاطب با علاقهی فراوان تمایل داشت تا مطالب و تصاویر شما را به اشتراک بگذارد، بدانید که محتوای شما جواب داده و سود سرشاری در آیندهای نزدیک به شما خواهد رسید.
نمونهی چهارم: ویدئو
برای ساخت ویدئوی تأثیرگذار باید مخاطب خود را بشناسید و بدانید که چه چیزی میخواهند. ارائهی یک ویدئوی باارزش و مفید باعث ایجاد حس اعتماد در مخاطب میشود.
و فراموش نکنید که نیازی نیست تا ویدئوهای تولیدی شما با کیفیت ویدئوهای هالیوود باشند! وقتی مخاطب به چشم یک متخصص قابل اعتماد به شما نگاه کند، حتی ویدئوی سلفی کم کیفیت نیز تأثیر خود را خواهد گذاشت.
ویدئوی شما اگر اصالت داشته باشد، موفق خواهد بود. کیفیت مهم است اما اگر چند اشکال جزئی در ویدئو وجود داشت، ناامید نشوید. این اشتباهات باعث میشود مخاطب بهتر و بیشتر شما را باور کند.
نمونهی پنجم: شبکههای اجتماعی
مخاطبین هدف به طرق مختلفی با محتوای شما تعامل دارند و ویژهترین نوع تعامل، اشتراکگذاری است. این ویژگی باعث بروز کمپینهای به اصلاح ویروسی (viral) میشود که مطلب را با سرعت بالا بین افراد اشتراکگذاری میکند.
اگر بتوانید اشتراکگذاری مطلب خود را در شبکههای اجتماعی ارتقا دهید، مخاطبین، برند، تأثیرگذاری و شهرت شما نیز رشد خواهند کرد.
اشتراکگذاری نقش پول را در شبکههای اجتماعی بازی میکند و باید یکی از اهداف تمام کمپینها تبلیغاتی دیجیتال باشد. اگر بتوانید نرخ اشتراکگذاری را افزایش دهید، سایر معیارهای مربوط به سوددهی و شهرت نیز بالا خواهند رفت. وقتی که مخاطبین برند شما را به دیگران معرفی کنند، شما برندهاید.
منبع : اینترنت