کانتنت مارکتینگ | بازاریابی محتوایی
کانتنت مارکتینگ ( content marketing) به معنای تولید محتوای سایت ارزشمند به منظور تشویق و ترغیب مشتریان میباشد که با این کار حس آزادی عمل به مشتری داده میشود. عبارت «کانتنت مارکتینگ» به بازاریابی اینترنتی اشاره دارد که در آن محتوا نقش اول را ایفا میکند. کانتنت مارکتینگ موجبات جذب کاربر به سایت شده و در نهایت فروش محصول، رشد برند و توسعه کسب و کار را فراهم میکند. مدیران وب سایتها با تولید محتوای خوب و قرار دادن آن در شبکههای اجتماعی میتوانند کاربران زیادی را به سمت سایت خود سوق دهند.
انواع محتوایی که در کانتنت مارکتینگ استفاده میشود عبارتند از؛ راهنما و دستورالعمل، اخبار تحلیلی، ویدئو، تصویر، انیمیشن، کتاب الکترونیکی، مقاله، اسلاید، اینفوگرافیک و ...
چرا کانتنت مارکتینگ
کانتنت مارکتینگ از آنجا اهمیت پیدا میکند که محتوای سایت بیش از گذشته تاثیر خود را بر ارتقا رتبه سایتها باقی گذاشته است. به عبارت دیگر مدیران سایتها دریافته اند که محتوای سایت یا وبلاگ است که موجب رشد و ترقی آنها در فضای مجازی میگردد. اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که به رقابت میان وب سایتها نظری افکنیم که پس از بررسی سایتهای موفق به محتوای با کیفیت آنها پی خواهیم برد. در حال حاضر در سرتاسر دنیا درصد قابل ملاحظهای از شرکتهای B2B از کانتنت مارکتینگ استفاده میکنند. همچنین شرکتهای B2C هم هزینههای زیادی از بودجه خود را در این حوزه صرف مینمایند.
فرایند کانتنت مارکتینگ
- مشخص کردن مخاطبان و نیازهای اطلاعاتی آنان
- اطلاع از سایتها و شبکههایی که مخاطبان بیشترین فعالیت را در آن دارند
- اجرا و اندازهگیری کیفیت محتوا
ویژگیهای کانتنت مارکتینگ
- آموزش: آموزش و اطلاع رسانی کسب و کار خود به افراد علاقمند
- قدرت: استفاده از کانتنت مارکتینگ به منظور ایجاد کمپینهای بزرگ تبلیغاتی برای معرفی خود
- ماندگاری: کانتنت مارکتینگ با اطلاع داشتن از این که تصاویر چه تاثیر بزرگی بر روی ذهن مشتری دارد، به بهترین شکل ممکن از تصاویر استفاده میکند.
- کاهش ریسک: در کانتنت مارکتینگ، مشتری با استفاده از اطلاعاتی که از محتوا دریافت میکند، به سایت اعتماد کرده و بر اساس آن اطلاعات، تصمیم درستی را برای خرید اتخاذ میکند.
نحوه استفاده از کانتنت مارکتینگ
مجموعه ای از تاکتیکهایی باید توسط کسب و کارها به کار گرفته شود تا تاثیر کانتنت مارکتینگ را ارتقا دهد که عبارتند از:
- بهره گیری از خبرنامه ـ 61%
- برگزاری کنفرانسهای مجازی ـ 11%
- ملاقات حضوری با مشتریان ـ 62%
- تهیه گزارش در مورد تحقیقات ـ 23%
- ترویج محتوا در رسانههای قدیمی ـ 31%
- استفاده از کتابها و مجلات دیجیتالی ـ 15%
- استفاده از تکنولوژیهای گوشیهای همراه % 50
مشکلات کانتنت مارکتینگ
- تولید محتوا به اندازه کافی
- تولید مطالبی که برای همه قابل درک باشد
- تولید محتوای مختلف در یک زمینه خاص
منبع :